?

Log in

No account? Create an account

Previous Entry | Next Entry

manx lit fest quiz 2014

Last weekend Philip Reeve and I flew out to the Isle of Man for the Manx Lit Fest. We'll blog about it in more detail soon, but here's a quick taster of our adventures.

Our first assignment was to be quiz masters for the Book Fanatics’ Quiz Night.



We’d never run a quiz before, but while we wouldn’t want to blow our own trumpets, we were magnificent. So we’ll put our new-found quiz-running skills to use in the rest of this blog.

Test Your Reeve & McIntyre Knowledge

QUESTION 1: How many authors can you fit into the lift at the Regency Hotel in Douglas?



ANSWER: Just Sarah: all the other authors have to walk up the stairs.

QUESTION 2: Can you guess the purpose of these unusual objects?



ANSWER: Yes.

QUESTION 3: What is this?
a) A hat?
b) A cake?





ANSWER: Both! It’s the winning entry of the Family Library’s ‘Cakes in Space’ competition, designed and made by David.



QUESTION 4: What happens if you press this button?





ANSWER: All of the above.

QUESTION 5: When exploring the ruins of Peel Castle, can McIntyre do a good brooding face?



ANSWER: No.

QUESTION 6: Can Reeve do a good brooding face?



ANSWER: Yes, it is one of the most impressive things we have ever seen.

QUESTION 7: Can you guess who is typing this blog?

ANSWER: Yes.

QUESTION 8: What is the title of Reeve and McIntyre’s next stadium rock album?

a) The Unforgettable… Um… Errr….
b) The Joshua Hatstand
c ) Appetite for Destruction and Biscuits
d) Kippers By Post




ANSWER: The Unforgettable… Thingy, you know, oh, it’s on the tip of my tongue…

(Kippers by Post is, of course, the title of McIntyre’s new solo album of Gaelic lullabies.)



QUESTION 9: How much is this 1960s Sarah McIntyre action figure worth? (Note that it is still in its original box.)



ANSWER: It’s yours for a tub of Manx Knobs and a fistful of fresh Queenies.

QUESTION 10: Where does McIntyre keep her emergency doughnut supply?

a) In her hamster-like cheek pouches.
b) In an offshore bank.
c) Concealed in her wig.



ANSWER: C. These doughnuts have not been concealed well enough, and have attracted the attentions of local wildfowl.

HOW DID YOU SCORE?

0 - 3 Well done! You are a very sensible person and probably haven’t bothered reading this far.

4-6 You have a profound appreciation for Manx culture and literary life.

7-10 Congratulations! You are awarded honorary membership of the Reeve & McIntyre Appreciation Society! (Meetings held regularly in the lift at the Regency Hotel, Douglas.)

Comments

( 1 comment — Leave a comment )
dlasky
Oct. 3rd, 2014 10:32 am (UTC)
Kippers by Mail!
Reeve and McIntyre, please come to Seattle and be artists in residence somewhere for a month. I enjoy your online antics.

Kippers by Mail would make a good Belle and Sebastian album. Somone please alert them!

(I am being pushy, I know, but it's because someone pressed the BOOTS button too many times).
( 1 comment — Leave a comment )